top of page

Veelgestelde Vragen

HOE SNEL GROEIT EEN NAGEL GEMIDDELD ?

Een nagel groeit gemiddeld 2 à 3 mm per maand. Het duurt tussen de 125 en 180 dagen, naargelang de leeftijd, om een volledige nieuwe nagel te hebben. In de zomer groeit de nagel sneller dan in de winter. Teennagels groeien trager, ongeveer 1 mm per maand.

HOE LANG BLIJVEN MIJN NAGELS ZITTEN?

Zolang als u wilt! Na het opzetten kunt u eens in de 3 a 4 weken terugkomen om de uitgroei te laten bijwerken. Zo kunt u jaren doorgaan. Zie ook het antwoord bij de vraag of een nabehandeling noodzakelijk is.

DOET HET PLAATSEN VAN KUNSTNAGELS PIJN?

Nee, het plaatsen van kunstnagels doet geen pijn. Moesten je natuurlijke nagels door nagelbijten of gebruik van bijtende producten toch dunner zijn dan normaal dan wordt er eerst een beschermende laag voorzien zodat de pijn tot in het miniem beperkt wordt.

HOE HERKEN IK EEN ALLERGIE VOOR KUNSTNAGELS?

Helaas komt het wel eens voor dat er mensen allergisch zijn voor kunstnagels. Dit zal vooral op te merken zijn door rood opgezette nagelriemen en/of jeuk aan de handen, armen, rondom de ogen en mond. In dat geval kan je best vragen om de kunstnagels te verwijderen. Eventueel een allergie test aanvragen bij de huisarts om uit te sluiten dat het om de kunstnagels gaat…

KUNT U ALLES DOEN MET UW KUNSTNAGELS?

Ja, als u ze op een goede lengte/verhouding houdt wel. Het is niet zo dat er nooit wat mee kan gebeuren. Maar met de juiste behandeling en verzorging, kunt u er alles mee doen. Wanneer u handschoenen gebruikt bij ongewone of zware werkzaamheden dan kunt u de duurzaamheid van uw nagels verlengen.

ALS HET ME NIET BEVALT, KUNNEN DE KUNSTNAGELS ER DAN WEERAF?

Ik kan de kunstnagels er altijd voor u afhalen. Het is verstandig om uw kunstnagels door een professionele nagelstyliste te laten verwijderen omdat u waarschijnlijk uw eigen nagels zult beschadigen wanneer u dit zelf probeert.

IS EEN NABEHANDELING NOODZAKELIJK?

Ja, wel als u de nagels mooi en in conditie wilt houden. Na enkele weken groeien de nagels uit en raken ze uit balans, waardoor ze eerder breken of beschadigen. Met een nabehandeling worden de nagels weer herstelt waardoor ze in top-conditie blijven.

KUNNEN KUNSTNAGELS MIJN EIGEN NAGELS BESCHADIGEN?

Als u uw kunstnagels op vakkundige wijze laat aanbrengen door een professionele nagelstyliste, zullen uw eigen nagels hierdoor niet beschadigen.

WORDEN DE EIGEN NAGELS ZACHTER DOOR HET DRAGEN VANKUNSTNAGELS?

Nee, de natuurlijk nagels zijn bij de meeste vrouwen zacht en flexibel. Als de kunstnagels zijn verwijdert moet u weer wennen aan de eigen nagels, u was immers die harde kunstnagels gewend. Om de overgang wat minder vervelend te maken adviseren ik om nog even gellak te dragen.

VANAF WELKE LEEFTIJD KUNSTNAGELS?

De minimale leeftijd voor kunstnagels ( welke dan ook) is 17  jaar.

ZIJN GELNAGELS EVEN STERK ALS ACRYLNAGELS?

Het verschil in gelnagels en acrylnagels zit hem in de flexibiliteit, gel geeft meer mee dan acryl. Heeft u van nature flexibele nagels dan kan het mogelijk zijn dat gel beter bij u past dan acryl. Bij sommige mensen blijft gel niet goed zitten en acryl wel, maar andersom komt ook voor. Weet u niet voor welk systeem u moet kiezen,dan is het beste dat u een afspraak maak, in overleg kan ik u een behandeling aanmeten welke perfect bij uw wensen  past .

KAN IK DE GELNAGELS OF ACRYLNAGELS ZELF INKORTEN?

Ja, maar gebruik geen nagelknipper of schaar. Gebruik een kartonnen vijl om de nagels bij te werken. Tijdens uw bezoek aan de nagelstudio kan ik u enkele vijlen laten zien.

KAN JE SCHIMMELS KRIJGEN BIJ HET DRAGEN VAN KUNSTNAGELS?

Niet als er hygiënisch en vakkundig gewerkt wordt. Probeer dus ook nooit een afgebroken stuk zelf terug aan te lijmen, op deze manieren kunnen er infecties, schimmels ontstaan.

IK BEN EEN MAN EN BIJT NAGELS. KUNT U IETS VOOR MIJ DOEN?

Nou en of. Een goede nagelstyliste kan een speciale “mannennagel” maken die niet van echt is te onderscheiden.

WAT ZIJN DE BETALINGSMOGELIJKHEDEN ?

Helaas is pinnen nog niet mogelijk, het verschuldigde bedrag voor de behandeling dient contant voldaan te worden bij iedere behandeling.

Nagelstyliste is een vrij beroep en word niet door de Nederlandse overheid erkend. Dat betekent dat er ook geen wettelijk erkende diploma's of opleidingen nagelstyling zijn. Het niveau van de opleidingen zijn ook zeer wisselend. 

bottom of page